Ons aanbod vakantie-acommodaties in Minori.

Ons aanbod vakantie-accomodaties in Minori

Minori ligt vlakbij de grotere plaats Amalfi en is in de luwte gebleven van de bekende buurplaats. Dit heeft echter positieve kanten: Minori is een vriendelijk dorp zonder massaal toerisme, maar wel met het beste strand van de Amalfi-kust. Hier komt u niet voor een sophisticated uitgaansleven, maar om te genieten van de gemoedelijke Zuid-Italiaanse ambiance.

Minori is een prachtig dorp aan de kust van Amalfi, een wonder van harmonie en natuurlijke schoonheid.
Minori, met zijn overvloed aan citroenbomen gekweekt op de vele terrassen, biedt  u een scala aan kerken, antieke herenhuizen en de oude molens verspreid over een web van kleine steegjes.

In het sfeervolle Minori zijn smalle straten, mooie pleinen, talrijke winkeltjes, café’s en restaurants die een voortreffelijke lokale keuken bieden.

Nabij Minori biedt Verhuurkantoor SudItalia.nl een kleinschalig hotel aan. Klik op de onderstaande links voor meer informatie:

Hotel Villa Romana.

Verhuurkantoor SudItalia.nl

Omgeving

ARCHEOLOGIE
Villa Romana (De Romeinse villa)
Minori beschikt over een zeer goed bewaard gebleven maritieme Romeinse villa.
Het is een tastbaar bewijs dat in oude tijden de goddelijke kust een toeristische bestemming was op een lijn met Baia, Capri, Herculaneum en Stabia.
De grootte van deze woning, de decoraties en de fresco’s en mozaïeken, de aanwezigheid van thermale baden, Ninfeo, zwembad, zuilengalerij en viridarium is het bewijs van het hoge sociale niveau van de eigenaren.
De villa was zomerresidentie en was de plek voor sociale bijeenkomsten en feesten waarop gasten van hoge rang zouden zijn uitgenodigd.

Het is een genot om te dwalen door de kleine, smalle straatjes van het dorp, die via het netwerk van huizen
De omliggende terrassen getuigen van eeuwen van harde arbeid, een werk van liefde en geduld, het opbouwen van de muren, de pergola’s op de wijnstokken en citroenen waaronder groenten worden geteeld ondersteunen.
Het is in feite de citroenen, de karakteristieke ‘Sfusato Amalfitano’ die eeuwenlang een bron van trots van de Goddelijke Kust is geweest, die een nieuwe en bloeiende huisnijverheid is geworden: de productie van Limoncello
Het wordt bijna overal aan de kust geproduceerd, maar Minori’s Limoncello is bekend vanwege de kwaliteit van de citroenen en de superieure productietechnieken hier gebruikt wordt.
Lokale producenten hebben de Europese Unie gevraagd om een DOP voor Limoncello.

Verhuurkantoor SudItalia.nl

Meer foto's
  • 8 slaapkamers
  • Max. 3 personen
  • Verblijf: Kleinschalige hotels
  • Vanaf € 80,-- per dag
  • Zwembad aanwezig
  • Geschikt voor kinderen
Bekijk deze accommodatie

Zoek je ideale verblijf

Doorzoek de ruim 250 accommodaties in Zuid-Italië

Sicilië Basilicata Cilento Sorrento & Amalfikust Napels

Streek


Soort accomodatie


Aantal personen


Faciliteiten


Geschikt voor:


Ligging