Ons aanbod vakantie-acommodaties in Scopello.

Ons aanbod vakantie-accomodaties in Scopello

Scopello ligt in het noordwesten van Sicilië, op 37 km van Trapani en 75 km van Palermo en het herbergt een aantal interessante ruïnes.
Scopello is een klein en gezellig toeristisch stadje dat is gebouwd rond een 16e-eeuwse “Baglio”, op de plek van een voormalig Moors gehucht.

De rotsachtige kustlijn bij Scopello is fenomenaal met haar kristalheldere turqoise zeewater, mooie baaien, kliffen en met haar grote biodiversiteit wordt deze regio als één van de mooiste van Italië beschouwd.

de azuur blauwe zee bij Scopello op Sicilië      spectaculaire kust bij Scopello

Verhuurkantoor SudItalia.nl verhuurt schitterende vakantie-accommodaties bij Scopello op Sicilië.Voor meer informatie klikt u op de onderstaande link(s):

Verhuurkantoor SudItalia.nl

Omgeving

Scopello ligt vlakbij het natuurreservaat “Zingaro”, één van de mooiste en ruigste gebieden van het Middellandse-Zeegebied.

Het authentieke vissersdorpje Scopello, ligt hoog op een rots. Daaraan dankt het dorp ook zijn naam; skopelos is Grieks voor rots. Sinds de Grieken het dorp zijn naam gaven, is er echter veel veranderd. Wie anno 2014 naar Scopello trekt, treft een dynamisch dorpje vol restaurantjes en bedrijvigheid.

 

schoon zwemwater bij Scopello      prachtige kustlijn

 

Dat begint al meteen op het centrale pleintje. Tegen de muur van de grote tuin aan de linkerzijde zitten een paar oude mannetjes met een grote kist vol citroenen. Te koop voor een prikkie, net als de krakend verse amandelen, pistachenootjes en ander lekkers van de man die met zijn kleurrijke kar midden op het plein staat, bij de zachtjes stromende waterpomp.

Aan de rechterzijde van het pleintje geeft een grote poort toegang tot de zogenaamde baglio, een zeventiende-eeuwse binnenplaats waar je nu wat winkeltjes en restaurantjes vindt.

 

een bijzonder stukje kust bij Scopello     Authentiek Scopello op Sicilië

 

In Scopello vind je leuke keramiek en souvenirs winkeltjes, maar ook boetiekjes, cafés en restaurants. Je kunt in Scopello de heerlijke lokale specialiteit “Pani Cunzatu” (brood met ansjovis, kruiden, tomaten, kaas en olie) en Sfincione (Focaccia), een soort pizza, eten.

De oude tonnara, “La Tonnara di Scopello” waar tot in de jaren tachtig tonijn werd verwerkt is een leuke bezienswaardigheid.

De regio rond scopello is erg geliefd om haar prachtige landschap, de mooie baaien en het ruime aanbod aan fantastische vakantie-accommodaties van bed and breakfasts tot vrijstaande villa’s met zwembad.

mediterrane zee bij Scopello     kleine baaien

De baglio van Scopello      geweldig zeezicht bij Scopello

Verhuurkantoor SudItalia.nl

 

Meer foto's
 • 3 slaapkamers
 • Max. 6 personen
 • Verblijf: Vakantiehuizen en villa's
 • Vanaf € 120,-- per dag
 • Geschikt voor kinderen
Bekijk deze accommodatie
 • 10 slaapkamers
 • Max. 3 personen
 • Verblijf: Agriturismo
 • Vanaf € 80 per 2 pers.kamer per dag
 • Zwembad aanwezig
 • Geschikt voor kinderen
Bekijk deze accommodatie

Zoek je ideale verblijf

Doorzoek de ruim 250 accommodaties in Zuid-Italië

Sicilië Basilicata Cilento Sorrento & Amalfikust Napels

Streek


Soort accomodatie


Aantal personen


Faciliteiten


Geschikt voor:


Ligging