Ons aanbod vakantie-acommodaties in Salina.

Ons aanbod vakantie-accomodaties in Salina

Salina is een van de schitterende Eolische Eilanden ten noorden van Sicilië, Zuid-Italië. Het is het tweede grootste eiland in de archipel . Het eiland is oogverblindend mooi zoals u op de onderstaande foto’s kunt zien. Met name de standen zijn adembenemend!

Salina is verdeeld tussen drie comuni : Santa Marina aan de oostkust , Malfa naar het noorden en Leni naar het zuid- westen .
Van Leni beneden richting de zee is het dorp van Rinella . Boven het dorp van Leni is Valdichiesa in het centrum van het eiland . De andere kleinere dorpen zijn Capo Faro, Pollara en Lingua .
Er zijn momenteel ongeveer 4000 inwoners op het eiland wonen .

 

De adembenemende stranden van Salina nabij Sicilië      Adembenemende stranden van Salina

Verhuurkantoor SudItalia.nl verhuurt schitterende vakantie-accommodaties op Salina ten noorden van Sicilië. Voor meer informatie klikt u op de onderstaande link(s):

Verhuurkantoor SudItalia.nl

Omgeving

Salina heeft een totale oppervlakte van 27 km2 ( 10 m2 ) . Het is opgenomen op de Wereld erfgoedlijst vooral vanwege zijn waarde voor vulkanologie .
Het eiland is samengesteld uit zes vulkanen : de oudste zijn op Pizzo di Corvo , Monte Rivi en dicht bij Capo Faro, hoewel deze nauwelijks herkenbaar, terwijl de vulkaan Monte Fossa delle Felci de hoogste piek is van de archipel. Monte dei Porri zijn beide bijna perfect bewaard gebleven . Een lagere krater ligt net boven de zeespiegel, in de buurt van het dorpje Pollara , aan de noord- west hoek van het eiland , waarvan de helft is wegzakt in de zee.

De meest recente uitbarsting op Salina heeft plaatsgevonden op het westelijke deel van het eiland, ongeveer 13.000 jaar geleden en vormde de halfronde krater van Pollara

 

eolie-salina-molo-742555 (Medium)      isola_salina (Medium)

 

Alles wat overblijft van de endogene activiteiten zijn een aantal post – vulkanische verschijnselen genaamd ” gorgelend ” en een thermale bron bij Pertuso . De borrelende verschijnselen zijn te zien bij Rinella en worden veroorzaakt door de uitstoot van onder water (waterstof sulfaat ) dampen . Wanneer dit fenomeen het meest actief is, dan kan de zeebodem te tillen .

Van een afstand Salina ziet er helemaal groen uit met twee afgeronde hoge bergen en een gladde kustlijn. Meer dan 400 verschillende soorten planten groeien hier, met inbegrip van de teelt van druiven, olijven en kappertjes .

Salina was de eerste onder de Eolische eilanden dat werd uitgeroepen tot een beschermd natuurgebied en is bekend als de Riserva Naturale del Fossa delle Felci e dei Porri .

 

de magnifieke kust van Salina nabij Sicilië      de magnifieke kust van Salina nabij Sicilië

de stranden van de wondermooie kust van Salina nabij Sicilië      authentieke kuststrook van de magnifieke kust van Salina nabij Sicilië

 

De berghellingen van het eiland zijn bedekt met varens , populieren , kastanjebomen en typische mediterrane vegetatie als kappertjes struiken, vijgcactus en een verscheidenheid van boomgaarden, olijfbomen en wijngaarden . Bovenal is er de Malvasia , een beroemde witte wijn die uitsluitend wordt geproduceerd op Salina . Malvasia is goud van kleur en heeft een intens , delicaat zoet bouquet . Er is ook een lokale opleving van de productie van superieure kwaliteit tegen lage zuur olijfolie.

Het zoute meer in Lingua was ooit een plek voor de productie van zeezout , vandaar de naam Salina ( ” zoutmolen ” in het Italiaans ).

Verhuurkantoor SudItalia.nl

Meer foto's

Geschiedenis

Salina was eerst Griekse nederzetting, uit de vierde eeuw voor Christus later een nederzetting van het keizerlijke Rome.
Een aantal graven uit deze periode zijn ontdekt verder landinwaarts. Verschillende andere sporen van de Griekse en Romeinse cultuur zijn gevonden elders op het eiland .

Heiligdom van de Madonna del Terzito , gelegen tussen Malfa en Leni staat bekend als Valdichiesa tussen de twee vulkanen en is gebouwd in 1630 .
Het religieuze centrum van Salina, trekt veel pelgrims op de belangrijkste feestdag van 23 juli van elk jaar.

In de 18e eeuw werden de ruïnes van een typische keizerlijke Romeinse villa hier ontdekt , maar zijn sindsdien verzonken in de grond .

  • 20 slaapkamers
  • Max. 3 personen
  • Verblijf: Kleinschalige hotels
  • Vanaf € 200 per kamer per dag
  • Zwembad aanwezig
  • Geschikt voor kinderen
Bekijk deze accommodatie

Zoek je ideale verblijf

Doorzoek de ruim 250 accommodaties in Zuid-Italië

Sicilië Basilicata Cilento Sorrento & Amalfikust Napels

Streek


Soort accomodatie


Aantal personen


Faciliteiten


Geschikt voor:


Ligging