Ons aanbod vakantie-acommodaties in Ficuzza.

Ons aanbod vakantie-accomodaties in Ficuzza

Ficuzza is een natuurpark en klein gehucht in de bergen ten zuiden van Palermo in het district Corleone.

Fucuzza is een klein dorp maar het heeft een schitterend jachtslot dat in opdracht van Ferninando I door meester architect Giuseppe Venanzio Marvuglia werd gebouwd.

Dit jachtslot is zeker een bezoek waard.

Jachtslot nabij Ficuzza op Sicilië      Jachtslot nabij Ficuzza op Sicilië

 

Ferdinando, I van het koninkrijk van Napels en Sicilië, regeerde vanuit Napels , maar werd bij twee gelegenheden, tijdens de Napolitaanse republikeinse revolutie aan het eind van de achttiende eeuw en weer een paar jaar later, tijdens de Franse bezetting van het grootste deel van Zuid-Italië, gedwongen om in Palermo te verblijven. Ferdinando was tevens een fervent jager.

Meester architect Giuseppe Venanzio Marvuglia kreeg de opdracht om twee koninklijke residenties in de buurt van Palermo te ontwerpen, te midden van een jachtgebied .

Verhuurkantoor SudItalia.nl biedt een heel bijzondere B&B in de nabijheid van Ficuzzo aan. Voor meer informatie klikt u op de onderstaande link.

Verhuurkantoor SudItalia.nl

Geschiedenis

Het Palazzo Chinese in “Chinees Revival” gebouwd en bevindt zich even buiten Palermo . Tegelijkertijd werd het jachtslot van Ficuzza gebouwd in een zeer eenvoudige , Spartaanse, klassieke barokke stijl, met voorzieningen als een wijnkelder en een geheime uitgang, die door de koning werd gebruikt om samen met zijn minnaressen te kunnen ontsnappen.

Het palazzo is gebouwd met lokale steen.
De Britten, die duizenden soldaten hadden gelegerd op Sicilië, hebben veel culturele invloed gehad op de realisatie van het palazzo. Vele Britse officieren hebben de jacht op beren , wolven , hazen , konijnen , wilde vogels en wilde katten bijgewoond.

            authentiek interieur op Siciliëauthentiek interieur op Sicilië          Siciliaanse bouwstijl

koelkelders van het jachtslot        exterieur

gids      marmeren trappenhuis

uurwerk            kapel

 

Het uitgebreide domein is over het algemeen niet toegankelijk voor het publiek, een paar gebieden uitgezonderd zoals het paleis zelf . Het is een van de meest uitgestrekte parken in het westen van Sicilië , met o.a. een vogel ziekenhuis en een kunstmatig meer ( een deel van de watervoorziening van Palermo ) dat wordt gevoed door de rivier de Frattina.
Er zijn uitgestrekte bossen rondom La Rocca Bussambra , de hoogste piek in de omgeving.

De huizen van het dorp Ficuzza waren de onderkomens van de bedienden van Fernandino I.

In de afgelopen jaren is er een poging is gedaan om de fauna van de 19 e eeuw  te herstellen. Historisch gezien is Ficuzza is een interessant monument.

kapel     marmeren vloeren

marmeren trappenhuis     authentiek interieur

marmeren vloeren    DSC_3727 (Medium)marmeren trappenhuis

kapel             rijk interieur              interieur

Verhuurkantoor SudItalia.nl


Zoek je ideale verblijf

Doorzoek de ruim 250 accommodaties in Zuid-Italië

Sicilië Basilicata Cilento Sorrento & Amalfikust Napels

Streek


Soort accomodatie


Aantal personen


Faciliteiten


Geschikt voor:


Ligging