Ons aanbod vakantie-acommodaties in Favignana.

Ons aanbod vakantie-accomodaties in Favignana

EGADISCHE EILANDEN

Ten westen van Sicilë liggen de Egadische eilanden. Als u deze beeldschone eilanden met hun ongerepte stranden, eeuwenoude gebruiken en prehistorische cultuur bezoekt waant u zich terug in de tijd. De eilanden zijn rijk aan legenden. Enkele van Ulysses avonturen hadden deze eilanden als achtergrond en in 241 v. Chr. is hier het verdrag ondertekend waarmee Sicilië zich na de eerste Punische oorlog onderwierp aan het Romeinse Rijk.

de schitterende wateren rond de Egadische eilanden nabij Sicilië      authentieke architectuur

 

De grotten met de Paleolithische en Neolitische tekeningen van houtskool en dierenvet zijn fameus. De afbeeldingen verhalen over het dagelijkse leven van de prehistorische mens.

Oogverblindende zee nabij Sicilië      oorspronkelijk Sicilië

 

Favignana, het grootste eiland van de archipel, is een waar wandelparadijs met zijn schitterende fauna en flora en woeste rotspaden. Ook de rotsen bij Cala Rossa, ontstaan door turfsteen afgravingen, zijn fascinerend.

De wateren rond de eilanden zijn kristalhelder en lenen zich uitstekend voor de duiksport.. Levanzo is het kleinste (15 km2) van de Egadische eilanden. Met zijn wit gekalkte huizen doet het denken aan Griekenland. Lavanzo en Marettimo zijn de rustigste eilanden. Breng op Lavanzo een bezoek aan de beroemde grot Grotta del Genovese.

Marittimo is autovrij en is zeer bergachtig en biedt spectaculaire uitzichten vanaf de torenhoge steile rotsen met daartussen weggestopte stranden. Laat u door lokale vissers langs de schitterende kust, met zijn vele natuurlijke grotten, voeren.

SudItalia.nl heeft diverse vakantiehuizen op een van de Egadische eilanden n.l. op Favignana.Klik voor meer informatie over deze vakantiewoningen op de onderstaande link:

Verhuurkantoor SudItalia.nl

  • 3 slaapkamers
  • Max. 8 personen
  • Verblijf: Vakantiehuizen en villa's
  • Vanaf € 420,-- per dag
  • Zwembad aanwezig
  • Geschikt voor kinderen
Bekijk deze accommodatie

Zoek je ideale verblijf

Doorzoek de ruim 250 accommodaties in Zuid-Italië

Sicilië Basilicata Cilento Sorrento & Amalfikust Napels

Streek


Soort accomodatie


Aantal personen


Faciliteiten


Geschikt voor:


Ligging