Ons aanbod vakantie-acommodaties in Donnalucata.

Ons aanbod vakantie-accomodaties in Donnalucata

Donnalucata is een klein vissersdorpje, een gehucht van de gemeente Scicli, in de provincie Ragusa, Sicilië, Zuid-Italië.
Het dorp heeft een kleine vissershaven en zandstranden aan beide zijden van de haven. De lokale economie is gebaseerd op de visserij, intensieve landbouw in kassen en in het zomerseizoen, toerisme.

 

lungomare-donnalucata

 

Donnalucata is een rustige en schilderachtige kustplaats, ideale plek voor een vakantie met de zee, kunst, cultuur, wijn en eten. De Arabieren noemden het ‘Ain Lucat

Een vissersdorp waar elke ochtend de boten vertrekken bij het eerste licht van de dageraad en waar u kunt genieten van de uitstekende vis, gekocht bij de markt kramen in de buurt van de pier.

Tijdens de wintermaanden, is Donnalucata voornamelijk bewoond door mensen die er het hele jaar wonen, terwijl in de zomer de bevolking wordt vermenigvuldigd met toeristen en gezinnen uit de provincie die hun stad te verlaten om te profiteren van het prettige klimaat en de zee.

Het immense strand van fijn goud gekleurd zand en de zee bij Donnalucata is niet de enige attractie van de stad. U vindt er uitstekende lokale restaurants, pizzeria’s en kleine bistro’s met uitzicht op de zee en waar u de Siciliaanse keuken kunt proberen, bijvoorbeeld de uitstekende visgerechten.

 

Het heerlijke zandstrand bij Donnalucata     Het schilderachtige Donnalucata

 

De kust van Donnalucata, samen met Modica en Ragusa, staat op de Wereld erfgoedlijst van UNESCO.
De grotere plaats Scicli is, samen met de steden van Noto, Modica en Ragusa Ibla, één van de meest waardevolle en belangrijke barokke steden van de Val di Noto, en werd door Elio Vittorini genoemd als “de mooiste stad van de wereld.”

Het hele gebied is bekend om zijn wijn en gastronomie. Vergeet u vooral niet het uitstekende ijs en de graniti van amandelen, pistachenoten, citroenen en mandarijnen te proeven.  Ook de zoete Cannoli en het beroemde chocolade van Modica is demoeite waard.
En natuurlijk de beroemde wijnen van het gebied: Cerasuolo di Vittoria, Nero d’Avola, Syrah, Moscato di Noto!

SudItalia.nl verhuurt diverse vakantieaccommodaties nabij Donnalucata. Voor meer informatie over deze vakantiehuizen klikt u op de onderstaande links:

Verhuurkantoor SudItalia.nl

  • 2 slaapkamers
  • Max. 4 personen
  • Verblijf: Appartement
  • Vanaf € 90 per dag
  • Geschikt voor kinderen
Bekijk deze accommodatie

Zoek je ideale verblijf

Doorzoek de ruim 250 accommodaties in Zuid-Italië

Sicilië Basilicata Cilento Sorrento & Amalfikust Napels

Streek


Soort accomodatie


Aantal personen


Faciliteiten


Geschikt voor:


Ligging