Ons aanbod vakantie-acommodaties in Donnafugata.

Ons aanbod vakantie-accomodaties in Donnafugata

Donnafugata is een plaatsje nabij Ragusa in Zuid-Sicilië alwaar een roman Il Gattopardo (De tijgerkat) zich afspeelt.(zie tabblad bezienswaardigheden)

Donnafugata is ook bekend vanwege het enorme kasteel.
Het kasteel van Donnafugata is ongeveer 15 kilometer van Ragusa.
In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is het niet een echt middeleeuws kasteel, maar een uitgebreid adellijke residentie van de late ‘800.
Het gebouw heeft een oppervlakte van ongeveer 2500 vierkante meter en een grote neo-gotische gevel, bekroond door twee torens die de bezoekers verwelkomt .

Castello Donnafugata op Sicilië

Alle bezienswaardigheden kunt u bezichtigen vanuit uw vakantieappartement in Corte Iblea.

Verhuurkantoor SudItalia.nl verhuurt de volgende accommodaties nabij Donnafugata:

Verhuurkantoor SudItalia.nl

Omgeving

De film Gattopardo heeft zijn oorsprong in Donnafugata op Sicilië     

Sicilië is een dankbaar onderwerp voor films en verhalen. Il Gattopardo, in het Nederlands vertaald als De tijgerkat, van Giuseppe Tomasi di Lampedusa, is misschien wel het bekendste verhaal dat zich op het eiland afspeelt.

In Palermo is er een heus park aan gewijd, waar je van alles over Di Lampedusa te weten kunt komen. Er is een kleine bibliotheek, met oude foto’s en films en werken die geïnspireerd zijn op Il Gattopardo.

de film Gattopardo heeft zijn oorsprong in Donnafugata op Sicilië        de film Gattopardo heeft zijn oorsprong in Donnafugata op Sicilië

Il gattopardo is een film uit 1963 van de Italiaanse regisseur Luchino Visconti, gebaseerd op de gelijknamige roman van Giuseppe Tomasi di Lampedusa. De film beschrijft in Technicolor-beelden het machtsverval van een aristocratische familie op Sicilië gedurende de jaren 1861-1863, tijdens de Italiaanse nationalistische revolutie (Il Risorgimento) waarvan Giuseppe Garibaldi de voorman was.
De film wordt beschouwd als een van Visconti’s meesterwerken. Ook de muziek van Nino Rota draagt hieraan bij, vooral die tijdens de balscène.

Kasteel Donnafugata.

Donnafugata op Sicilië      Castello Donnafugata nabij Ragusa

Castello-Donnafugata op Sicilië      Castello Donnafugata op Sicilië

Castello bij Donnafugata op Sicilië       authentiek op Sicilië

Verhuurkantoor SudItalia.nl

Meer foto's

Zoek je ideale verblijf

Doorzoek de ruim 250 accommodaties in Zuid-Italië

Sicilië Basilicata Cilento Sorrento & Amalfikust Napels

Streek


Soort accomodatie


Aantal personen


Faciliteiten


Geschikt voor:


Ligging