Ons aanbod vakantie-acommodaties in Capo d’Orlando.

Ons aanbod vakantie-accomodaties in Capo d’Orlando

In het noorden van Sicilië ligt op het gelijknamige schiereiland de badplaats Capo d’Orlando. De geschiedenis van Capo d’Orlando voert terug naar de tijden van de Trojaanse oorlog toen hier een nederzetting werd gesticht onder de naam “Agathiyrnum”. De stad werd toen omringd door een achthoekige muur en sloeg haar eigen geldstukken.

Toen rond het jaar 1000 de Noormannen arriveerden verdween de oorspronkelijke naam en kreeg het stadje haar huidige naam.

Mediterrane kust op Sicilië           kleinschalige stranden op Sicilië

Capo d’Orlando wordt omringd door heuvels en vanaf meerdere plekken in de omgeving kan men genieten van prachtige vergezichten over de helder blauwe zee. Een klim van zo’n 100 meter naar de klip Rupe del Semaforo leidt naar een open plek waar de overblijfselen van een 14e eeuws fort en de 16e eeuwse kerk Maria Santissima te vinden zijn.
De beste beloning voor deze wandeltocht is echter toch het fenomenale uitzicht vanaf dit punt over de Middellandse Zee.
In Capo d’Orlando is het volledig gerestaureerde Bastion, gratis, te bezichtigen. Het Bastion stamt uit de periode ronde de 13e, 14e eeuw en diende ter bescherming van de suikerrietplantages tegen invasies van piraten.

      blauwe zee nabij Capo d'Orlando op Siciliëazuurblauw zwemwater bij Capo d Órlando op Sicilië

Nabij Capo d’Oraldo biedt SudItalia.nl diverse vakantiehuizen vakantievilla’s en vakantie appartementen aan. Klik op de onderstaande links voor meer informatie:

Verhuurkantoor SudItalia.nl

Omgeving

Eolische eilanden
Voor de kust van Capo d’Orlando liggen de Eolische eilanden. Deze archipel bestaat uit zeven grillige vulkanische eilanden en is een ware Mediterrane parel. Zowel boven als onder water bevindt zich hier een unieke natuur waar in het hoogseizoen vele toeristen op afkomen om te zwemmen en te duiken. Lipari is het belangrijkste eiland: hier zijn vele warme bronnen te vinden en een ommuurde oude stad met een kasteel en een kathedraal.
Op het eiland Stromboli kan men naar de top van de vulkaan wandelen. Het eiland Salina dankt zijn naam aan de voormalige zoutmijn. De overige eilanden zijn Filicudi, Panarea, Alicudi en Vulcano.
Vanuit uw vakantiewoning kunt u deze eilandengroep ontdekken.

Capo d’Orlando richt zich de laatste decennia steeds meer op het toerisme en bezoekers hebben dan ook een ruime keuze aan campings, vakantiehuizen, restaurants en niet te vergeten heerlijk stranden.

uitgestrekte zandstranden nabij Capo d'Orlando op Sicilië            zonovergoten stranden nabij Capo d'Orlando op Sicilië

prachtige kustplaatsen nabij Capo d'Orlando op Sicilië    Schilderachtige dorpen op Sicilië

geweldige uitzichten            fantastische kust en uitgestrekte zandstranden nabij Capo d'Orlando op Sicilië

Verhuurkantoor SudItalia.nl

Meer foto's
 • 3 slaapkamers
 • Max. 6 personen
 • Verblijf: Appartement
 • Vanaf € 70.-- per dag
 • Zwembad aanwezig
 • Geschikt voor kinderen
Bekijk deze accommodatie
 • 3 slaapkamers
 • Max. 6 personen
 • Verblijf: Appartement
 • Vanaf € 70,-- per dag
 • Zwembad aanwezig
 • Geschikt voor kinderen
Bekijk deze accommodatie

Zoek je ideale verblijf

Doorzoek de ruim 250 accommodaties in Zuid-Italië

Sicilië Basilicata Cilento Sorrento & Amalfikust Napels

Streek


Soort accomodatie


Aantal personen


Faciliteiten


Geschikt voor:


Ligging