Ons aanbod vakantie-acommodaties in Cilento.

Ons aanbod vakantie-accomodaties in Cilento

"Eén van de mooiste kusten van Italië."

Zoek hieronder uw vakantiverblijf in authentiek Cilento…

Bent u op zoek naar een aantrekkelijk geprijsd vakantiehuis in Zuid-Italië en wenst u een omgeving die is overgeslagen door het massatoerisme, dan is een vakantiewoning in Cilento een goede keus.

Marker met plaatsnaam uitleg

Hieronder ziet u de kaart van de regio Cilento met daarop de plaatsen aangegeven waar zich onze accommodaties bevinden.

Als u op een marker klikt ziet u de plaatsnaam. Als u op de link onder de plaatsnaam klikt, vindt u ons aanbod in die plaats.

Onderaan deze pagina vindt u alle accommodaties van SudItalia.nl in Cilento.

 

 

SudItalia.nl biedt een ruim aanbod vakantiehuizen aan, variërend van een eenvoudig en betaalbaar vakantieappartement tot luxe vakantievilla’s met zwembad.  De meeste vakantiehuizen, die u bij SudItalia.nl in Cilento kunt boeken liggen aan één van de mooiste kusten van Italië en bieden u een schitterend uitzicht over de azuurblauwe zee.
Laat u ook verrassen door de vermaarde, authentieke Cilentaanse slowfood keuken. Vele kleinschalige familierestaurantjes schotelen u de heerlijkste, huisgemaakte gerechten voor.

Voor meer informatie over de bezienswaardigheden en geschiedenis in Cilento zie bovenaan de pagina het tabblad Bezienswaardigheden in de omgeving.

Voor meer informatie over de geschiedenis van Zuid-Italië klikt u op de onderstaande links:

Verhuurkantoor SudItalia.nl

Omgeving

De Cilento – bezienswaardigheden

Parco Nazionale del Cilento e Vallo di Diano is één van de grootste Nationale parken van Europa en staat sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van Unesco vanwege zijn authenticiteit en de schitterende natuur.
De Cilento wordt wel de groene tong van Italië genoemd. Dankzij de vele rivieren is het er, ook in de zomer, altijd groen.
De meer dan 100 km lange kust heeft schitterende zandstranden en idyllische baaitjes.
Onderzoek heeft aangetoond, dat dit gebied één van de gezondste van Europa is vanwege het ontbreken van industrie. Ook het zeewater is helder en schoon.
De binnenlanden zijn authentiek en wonderschoon.

Wandelen en fietsen

De Cilento kent vele mooie wandelpaden, maar ga niet zoeken naar de keurige rode markeringen want die zijn er niet; je bent immers in de Mezzogiorno! Het zijn oude muildier paden gebruikt door de bewoners om hun spullen te vervoeren.
Ze zijn dus veelal niet gemarkeerd maar als je een goede kaart te pakken kunt krijgen leiden deze paden je naar schitterende verborgen plekken en kleine middeleeuwse dorpjes. Er wordt hard gewerkt aan het markeren van de paden zodat het gebied toegankelijker wordt voor grotere groepen wandelaars.

Schitterende natuur in Cilento        Cilento is een wandelparadijs

Voor fietsers zijn hier ook veel mogelijkheden. Het vereist wel een goede conditie want er moet vaak een behoorlijk hoogteverschil worden overbrugd. In het voorjaar komen vele professionele fietsers, profiterend van het zachte weer, hun conditie hier opvijzelen. De muilezel paden bieden supermogelijkheden voor mountainbikers.
Maar ook als je liever gebruik maakt van geasfalteerde weggetjes kun je in de Cilento je hart ophalen, want druk verkeer tref je hier nagenoeg niet aan.

      Tracking in Cilento      wandeling naar de top van de Monte Bulgheria

Il Cilento, wandelparadijs tussen geiten en schaapskuddes.

“Een voettocht is de beste manier om het land te ontdekken en zijn volk te leren kennen”. Want zelf ontdekken zal het zeker worden. U zult weinig uitgestippelde paden met ondersteunende bewegwijzering vinden. Maar wie wil er platgetreden paden? U zult regelmatig loslopende ezels, geiten en schaapskuddes, begeleid en beschermd door enkele honden tegenkomen.
Of u wordt vriendelijk gegroet door het echtpaar, bezig in hun moestuin, en u nieuwsgierig vragend waar u vandaan komt.
Het ene moment wandelt u door dichte kastanjebossen, even later over een veld vol bloemen, luisterend naar de vogels en de geuren opsnuiven van oregano, munt en tijm.
Voor u doemt één van de vele schilderachtige bergdorpjes op. Op het dorpsplein neemt u een “caffè” of een lokaal wijntje.

Vele mogelijkheden voor tracking         Vele mogelijkheden voor tracking

 

Hoog boven de Masseta kust genietend van het spectaculaire uitzicht over de Golfo di Policastro en haar ongerepte baaien tussen steile rotsen om even later af te dalen en een duik te nemen in het kristal heldere water.
Het opvallend groene Cilento heeft vele diepe canyons met idyllische beekjes en rivieren die u om elke hoek een nieuwe verrassing brengen.
Het gehele jaar kunt u in Cilento wandelen: ’s winters in de sneeuw, in het lente omringt door voorjaarsbloesem, in de zomer verkoelt door een bries van uit zee en in het najaar genietend van vele herfstkleuren en de Italiaanse gastvrijheid tijdens één van de vele oogstfeesten.

Schitterende natuur in Cilento      Tracking in Cilento

 

Beschermd natuurgebied        Oorspronkelijk natuurgebied

 

De toerist heeft Parco Nazionale e Vallo di Diano nog niet ontdekt. Ook de lokale toeristische organisaties zijn zich aan het ontwikkelen. Eén van de organisaties is Gruppo Escursionistico Trekking (GET). Vanuit Nederland organiseert Karina van der Meer in samenwerking met GET wandelreizen in o.a. Il Cilento.

De kust

Voor strandliefhebbers zijn hier vele mogelijkheden. Langs de gehele kust vind je mooie lange zandstranden waarbij voor sommige de toegang vaak, naar goed Italiaans gebruik, betaald moet worden. Je hebt dan wel voorzieningen bij de hand zoals ligbedden, parasols en een restaurantje voor je natje en je droogje.

Ook zijn er voldoende vrij toegankelijke stranden. De badplaatsen Sapri en Palinuro herbergen in de zomer vooral Napolitaanse families.

Een van de mooiste kusten van Italië         Ongerepte natuur

DE MASSETA KUST
Dit deel is alleen per boot bereikbaar. Regelmatige bootdiensten brengen u er naar toe en halen u weer op.
U kunt natuurlijk ook zelf een boot huren.
Langs de hele kust zijn er zand- en kiezelstrandjes en prachtige afgelegen baaitjes met kristalhelder water. In het voor-en naseizoen heeft u de stranden vrijwel voor uzelf. De stranden behoren tot de schoonste van heel Italië en zijn bekroond met de Bandiera Blu. De meeste stranden zijn vrij toegankelijk.

Op de wereld erfgoedlijst van Unesco   Weinig toerisme

Voorbij de zandstranden van Palinuro rijzen de steile klippen van de Capo Palinuro uit het water omhoog. Het maakt van het dorpje een natuurlijke haven. Hier liggen vele kleine vnl. blauwwitte bootjes te wachten op de toeristen die de kust vanaf het water willen zien.
Het moet gezegd worden: het uitzicht vanaf het water is spectaculair. Je hebt een prachtig zicht op de Capo Palinuro met zijn talloze grotten. Meeuwen, kraaien en aalscholvers kijken vanuit hun hoge uitkijkposten terug.
Ook vanuit het schilderachtige vissersdorp Scario kunt u met boten naar de strandjes van de Masseta kust. Deze schitterende, beschermde kust, met zijn maagdelijke strandjes, is alleen te bereiken per boot. Ook zijn er in de nabijheid van Scario stranden die u gemakkelijk te voet kunt bereiken.

Schoon zwemwater    Een van de mooiste kusten van Italië

 

Rustige kust   Schoon zwemwater

 

Parco Nazionale di Cilento

Het Parco Nazionale di Cilento vormt een unieke plek voor mensen die het andere Italië willen ontdekken. Ver weg van de mondaine Noord Italiaanse kunst-en-cultuursteden ligt dit nog ongerepte gebied.
In maart is het weer nog niet stabiel of zoals de Italianen zeggen: marzo è pazzo!! Maar in april wordt de temperatuur aangenaam en nodigt het gebied zeker uit om ontdekt te worden. Aantrekkelijk voor rustzoekers en natuurgenieters (al dan niet actief).
Te midden van authentieke kleine dorpjes, schitterende kust en de unieke geschiedenis van Zuid-Italië kun je genieten van typische streekgerechten en wijn samen met trotse, hartelijke mensen. San Severino

Het op een hoge bergtop gelegen dorp San Severino is in het midden van de vorige eeuw geheel door haar inwoners verlaten.

Velen van hen verhuisden naar lager gelegen dorpen omdat deze beter bereikbaar waren. De hooggelegen, en dus makkelijk te verdedigen ligging, van het dorp was vroeger een zegen tegen de vele invallen van plunderende piraten. In de 20e eeuw werd de hoge ligging echter een probleem. Gemotoriseerd vervoer kon er nauwelijks komen. Zo ook was het dorp verstoken van alle vormen van openbaar vervoer.

San Severino: Authentiek Zuid-Italië       Historisch Zuid-Italië San Severino

Cultureel Zuid-Italië San Severino      San Severino Op de wereld erfgoedlijst van Unesco

 

 

HET KONINKLIJK PALEIS VAN CASERTA: LA REGINA Het 18e eeuwse Koninklijke paleis gebouwd als regeringszetel van het koninkrijk van Napels en Sicilië tijdens Karel VII is ontworpen naar het voorbeeld van het paleis in Versailles.

La Regina in Caserta      La Regina in Caserta, Op de wereld erfgoedlijst van Unesco

Velen vinden de rijk gedecoreerde interieurs en de elegante tuinen mooier de Regina dan die van de Franse koningen. Karel VII bewonderde de natuurlijke omgeving van Caserta bijzonder.
Het paleis dat hij wilde laten bouwen moest hier kunnen wedijveren, zo mogelijk overtreffen. Daarvoor vroeg hij de zoon van de Nederlandse schilder Casper van Wittel, de in Napels geboren architect Ludwig van Wittel, die in Italië Luigi Vanvitelli werd genoemd, te participeren in dit ruim twee decennia durende project. Het gebouw is 252 bij 202 meter en 41 meter hoog en telt 5 verdiepingen.
De twee façades zijn geheel identiek, de ene met uitzicht op Piazza delle Armi en de andere op de tuinen.

La Regina in Caserta        Royal Palace of Caserta

Men begon de bouw in 1752 het is het laatste grote bouwwerk van de Italiaanse barok. Het telt 1200 vertrekken. De uit een brok steen gehouwen, majestueuze trap met 116 treden leidt naar de 25 schitterende Koninklijke appartementen.
Een klein maar fraai theater is zeker een bezoek waard. Koning Karel zou nooit dit prachtige paleis bewonen. Hij vertrok, zeven jaar nadat hij de opdracht tot de bouw had gegeven, naar Madrid om als Karel de III de Spaanse troon te bestijgen Vanvitelli ontwierp ook het 3 kilometer lange park.
De tuinen met enorme gazons, vierkante bloemperken en schitterende water partijen. In het achterste deel van het park ligt de waterval “Cascate di Diana met aande voet de beeldengroep van Diana, Godin van de jacht.

de tuinen van La Regina in Caserta         bCultureel Zuid-Italië

Spectaculair is de Engelse tuinweelderig begroeid met inheemse en exotische flora. Ook ontwierp Vanvitelli het aquaduct om het park van water te voorzien. Het water wordt over een lengte van 41 kilometer van de bronnen Sfizzo, Bronzo Molinise, Duca, Matarano en Cannignano naar het paleis vervoerd.
Om in de kosten van het onderhoud te voorzien int het paleis vanzelfsprekend entreegelden. Maar het verhuurt zichzelf ook als plaats waar film-opnames kunnen worden gemaakt. Bekende films waarvoor opnames in het paleis van Caserta zijn gemaakt zijn: Mission Impossible III, Star Wars: Episode I: The Phantom Menace, Star Wars: Episode II: Attack of the Clones en recentelijk nog Ocean’s Thirteen.
In 1997 is het paleis en de tuinen op de Wereld erfgoedlijst van UNESCO geplaatst.

La Regina in Caserta Historisch Zuid-Italië           Historisch Zuid-Italië

La Regina in Caserta Geschiedenis van Zuid-Italië            Troonzaal Caserta

 

KARTUIZERKLOOSTER SAN LORENZO TE PADULA.
Het oorspronkelijke deel van dit schitterende klooster dateert van 1306, toen Tommaso Sanseverino het voor de kartuizers liet bouwen, een oud rooms katholieke kloosterorde die in afzondering leefde, met als motto: “ Stat crux dum volvitur orbis”, het kruis staat stil terwijl de aarde draait.

Kartuizerklooster San Lorenzo in Padula      Kartuizerklooster San Lorenzo in Padula, kloostertuin

 

Oorspronkelijk Zuid-Italië, Kartuizerklooster San Lorenzo in Padula    Kartuizerklooster San Lorenzo in Padula , Op de wereld erfgoedlijst van Unesco

 

Als u het klooster voelt u gelijk dat u in een heel andere wereld terecht bent gekomen. De kartuizer regels waren erg streng en vereisten een duidelijke scheiding tussen het voor hun werkzaamheden bestemde gebied, dus voorraadkamers, keukens, en stallen en de religieuze ruimtes waar de monniken in stilte leefden en zich uitsluitend aan contemplatie wijdden.
Het gebouw is dus in twee compleet verschillende delen gesplitst, de “casa alta”en de “casa bassa”.
Hoewel het klooster in de loop der jaren steeds meer kunstwerken, beelden en nieuwe gebouwen kreeg en een indrukwekkend, elegant complex werd, bleef de belangrijkste doelstelling toch meditatie. De kloostergang is de grootste van de hele wereld, omgeven door 83 gebeeldhouwde marmeren zuilen.
Zeer fraai zijn ook de bibliotheek met de prachtige vloer van keramische tegels en talrijke kostbare boeken, de met magnifieke marmeren barokbeelden gedecoreerde kapellen, de vredige boomgaarden en natuurlijk de cellen waar de monniken vroege hun heerlijke rustige en vredige leven leefden.
Dit prachtige rustige kartuizerklooster is erg groot en met 320 kamers het op een na grootste in Italië, na de Certosa (klooster) van Parma.
Het wordt echter niet langer als klooster gebruikt, al sinds 1806, toen Napoleons troepen het plunderden en onteerden, zodat de monniken moesten vluchten uit het complex waar hun orde ruim 500 jaar had geleefd. De in 1960 begonnen uitgebreide restauratie heeft het klooster en de bijgebouwen in hun oorspronkelijke glorie hersteld.

Authentiek Zuid-Italië, Kartuizerklooster San Lorenzo in Padula       authentieke keuken in Kartuizerklooster San Lorenzo in Padula

 

Kartuizerklooster San Lorenzo in Padula, Geschiedenis van Zuid-Italië  Geschiedenis van Zuid-Italië, Kartuizerklooster San Lorenzo in Padula  Op de wereld erfgoedlijst van Unesco

Toen in 1534 Karel V in de Certosa te gast was werd ter ere van zijn bezoek een enorm omelet van duizenden eieren opgediend. Dit wordt elk jaar in september door de bewoners met een feestmaal herdacht, waarbij de “piatto forte”(hoofdgerecht) bestaat uit een omelet van duizenden eieren.
Nu biedt de Certosa plaats aan meerdere exposities, zoals het archeologisch museum met een collectie van alle arterfacten die tijdens de opgravingen in de nabije necropolis in Sala Consalina en Padula zijn gevonden.
Ook de plaats Padula zelf, met zijn interessante kerken, rotskapellen en prachtige natuurlijke omgeving, is zeker de moeite waard. Het oude stadje, hoog op een berg boven de Certosa, met zijn smalle straatjes kronkelend over de steile hellingen die zo kenmerkend zijn voor dit bergachtige deel van Cilento en Vallo di Diano, een mooi landschap met een dichte begroeiing, waar revieren met kristalhelder water doorheen stromen.

Op de wereld erfgoedlijst van Unesco, Kartuizerklooster San Lorenzo in Padula   Kartuizerklooster San Lorenzo in Padula, kapel    trappenhuis van Kartuizerklooster San Lorenzo in Padula

Kartuizerklooster San Lorenzo in Padula, Weinig toerisme         Kartuizerklooster San Lorenzo in Padula, Cultureel Zuid-Italië

PAESTUM Paestum is de klassieke Romeinse naam voor Poseidonia, een belangrijke stad uit het oude Magna Graecia, het in de Oudheid door Grieken gekoloniseerde gebied in het zuiden van het huidige Italië. Het archeologische gebied heeft enkele van de mooiste en best bewaarde dorische tempels ter wereld.

Het is nu een der belangrijkste archeologische vindplaatsen in Italië en ligt aan de kust, ca. 85 kilometer ten zuiden van Napels in de provincie Salerno. De indrukwekkende ruïnes van Paestum werden toevallig ontdekt rond 1750, toen koning Karel IV van Napels wegenwerken in de streek liet uitvoeren.

Paestum         Paestum op de wereld erfgoedlijst van Unesco

Paestum archeologische vondsten  Paestum de mooiste en best bewaarde dorische tempels ter wereld   de mooiste en best bewaarde dorische tempelster wereld

 

Kortom: laat u verleiden en aanschouw de vele vakantie-accommodaties die Cilento te bieden heeft.

Verhuurkantoor SudItalia.nl

 

Meer foto's
 • 2 slaapkamers
 • Max. 4 personen
 • Verblijf: Vakantiehuizen en villa's
 • Vanaf € 55,-- per dag
 • Geschikt voor kinderen
Bekijk deze accommodatie
 • 1 slaapkamers
 • Max. 4 personen
 • Verblijf: Vakantiehuizen en villa's
 • Vanaf € 70 per dag
 • Geschikt voor kinderen
Bekijk deze accommodatie
 • 1 slaapkamers
 • Max. 2 personen
 • Verblijf: Appartement
 • Vanaf € 60 per dag
 • Geschikt voor kinderen
Bekijk deze accommodatie
 • 3 slaapkamers
 • Max. 6 personen
 • Verblijf: Vakantiehuizen en villa's
 • Vanaf € 65,-- per dag
 • Geschikt voor kinderen
Bekijk deze accommodatie
 • 3 slaapkamers
 • Max. 8 personen
 • Verblijf: Vakantiehuizen en villa's
 • Vanaf € 100,-- per dag
 • Zwembad aanwezig
 • Geschikt voor kinderen
Bekijk deze accommodatie
 • 2 slaapkamers
 • Max. 4 personen
 • Verblijf: Appartement
 • Vanaf € 86 per dag
 • Geschikt voor kinderen
Bekijk deze accommodatie
Bekijk

Zoek je ideale verblijf

Doorzoek de ruim 250 accommodaties in Zuid-Italië

Sicilië Basilicata Cilento Sorrento & Amalfikust Napels

Streek


Soort accomodatie


Aantal personen


Faciliteiten


Geschikt voor:


Ligging