Ons aanbod vakantie-acommodaties in Napels.

Ons aanbod vakantie-accomodaties in Napels

Napels (Italiaans: Napoli; Napolitaans: Napule) is de derde stad van Italië, en de grootste van de Mezzogiorno (Zuid-Italië). Napels is tevens hoofdstad van de regio Campanië (Campania) en van de provincie Napels. De Napolitaanse agglomeratie heeft circa 4,4 miljoen inwoners.

Napels heeft een rijke geschiedenis, kunst en cultuur, wereldberoemde gastronomie en een eigen dialect, het Napolitaans, dat zover afwijkt van het Italiaans dat men het met meer recht een taal zou kunnen noemen (vergelijkbaar met de positie van het Catalaans in Spanje).

 

uitzicht op Napels     Galleria Umberto I

 

Napels ligt aan zee, aan de Golf van Napels. Vanaf de stad ziet men over het water de vulkaan Vesuvius, waar aan de voet de ruïnes van Pompeii en Herculaneum liggen.
De stad is voor onze begrippen zeer heuvelachtig te noemen. In het centrum zijn vier Funiculairi (kabelspoorwegen) gebouwd die de benedenstad met de heuvels verbinden. De metro van Napels bestaat uit drie ondergrondse metrolijnen, aangevuld met enige voorstadslijnen. In de jaren negentig werd een ingrijpend renovatieplan voor de metro opgesteld; de infrastructuur is inmiddels uitgebreid en sterk verbeterd, de tariefstructuur werd uniform en de P+R-voorzieningen namen toe.

 

Napels heeft twee gezichten: de stad van de criminaliteit, het afval probleem en de chaos en de stad van de schitterende historie gebouwen, de authentieke steegjes, de verrukkelijke keuken en natuurlijk zijn hartstochtelijke, warme bevolking.

Gothe schreef het ook al: ‘Eerst Napels zien, en dan sterven’ en hij wilde hiermee zeggen dat de schoonheid van Napels en zijn directe omgeving een enorme indruk op de bezoeker achterlaat.

 

napoli     kloostertuin

 

 

Pompeï en Herculanium horen daar vanzelfsprekend bij en zelfs het verderop gelegen plaatsje Sorrento, aan het begin van die fantastische Amalfi-kust, zou u tijdens uw bezoek aan Napels niet over moeten slaan.

Door de eigenaardige ligging van Napels, aan een azuurblauwe baai tussen de Vesuvius en de Middellandse Zee, biedt de stad zicht op de eilanden Procida, Ischia. Absoluut leuk om een keer naar toe te gaan!
Napels heeft prachtige musea en het wereldberoemde Palazzo Reale. Zeer de moeite waard is ook een bezoek aan theater San Carlo, waar regelmatig opera-voorstellingen plaatsvinden.

Klik op de onderstaande links voor de door u gewenste informatie:

 

Verhuurkantoor SudItalia.nl


Zoek je ideale verblijf

Doorzoek de ruim 250 accommodaties in Zuid-Italië

Sicilië Basilicata Cilento Sorrento & Amalfikust Napels

Streek


Soort accomodatie


Aantal personen


Faciliteiten


Geschikt voor:


Ligging